Banner electoral

Notícies

Resultats definitius eleccions a Les Corts 23

Resultats definitius eleccions a Les Corts 23

Ja es pot descarregar des d'ací el fitxer editable (xls) amb les dades definitives, mesa per mesa, de les eleccions a Les Corts de 28 de maig de 2023:

Fitxer resultats definitius CORTS23

Accés a la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de les dades definitives per la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana:

Publicació DOGV resultats Corts23

(Correcció d'errades: DOGV correcció d'errades)

 

 

Resultats provisionals: 4 formacions polítiques conformaran la XI legislatura de Les Corts

Resultats provisionals: 4 formacions polítiques conformaran la XI legislatura de Les Corts

Els resultats provisionals de les eleccions autonòmiques del 28-M, amb un 98,01% de vots escrutats i amb una participació del 69,01% de les més de 3,6 milions de persones citades aquest diumenge a les urnes, deixa una composició de Les Corts Valencianes en la qual obtenen representació quatre formacions polítiques.
Amb l'escrutini del 98,01%, la composició provisional de Les Corts Valencianes en la XI legislatura queda composta amb representants de quatre formacions polítiques. El PP ha sigut el partit més votat amb 40 escons, seguit del PSOE, amb 31; Compromís, amb 15 representants; Vox, amb 13.
Per circumscripcions, a la província d'Alacant ha votat el 65,29% de l'electorat. En aquesta província, les diferents formacions han obtingut de forma provisional els següents escons: PP, amb 15; PSOE, amb 11; VOX amb 5 representants i Compromís, amb 4.
A la província de Castelló, s'ha registrat una participació del 69,75%. En aquesta circumscripció, el repartiment provisional dels 24 escons en joc en aquestes eleccions autonòmiques és de: PP, amb 10; PSOE, amb 8; VOX amb 3 representants i Compromís, amb 3.
Finalment, en la circumscripció de València s'han elegit a 40 diputats i diputades. Amb el 71,31% de participació, el repartiment provisional és de: PP, amb 15 escons; PSOE, amb 12; Compromís, amb 8 i VOX amb 5.
El divendres 2 de juny de 2023 començarà l’escrutini general per les Juntes Electorals Provincials.

Web i APP "GVA Elecciones 2023" per al seguiment de la jornada electoral del 28 de maig

Web i APP "GVA Elecciones 2023" per al seguiment de la jornada electoral del 28 de maig

"GVA Elecciones 2023" és l'aplicació oficial i gratuïta que la Generalitat Valenciana posa a disposició de la ciutadania per a consultar els resultats provisionals de les eleccions a Les Corts Valencianes del 28 de maig de 2023. Permet consultar en temps real els resultats provisionals obtinguts per totes les candidatures per àmbit geogràfic (comunitat, comarques i municipis).

Descarregar ací o des de

  

També es pot seguir des de resultats2023.gva.es

Ampliat el termini per a dipositar el vot per correu

Ampliat el termini per a dipositar el vot per correu

La Junta Electoral Central ha acordat ampliar fins el 25 de maig el termini per a dipositar el vot per correu, en els horaris habituals de les oficines de Correos, per a les pròximes eleccions de 28 de maig (Acord de la JEC ,de 18/05/2023)

La Generalitat Valenciana i la Creu Roja Espanyola posen en marxa un servei gratuït d'ambulàncies i vehicles adaptats per a facilitar el vot a aquelles persones que el necessiten

La Generalitat Valenciana i la Creu Roja Espanyola posen en marxa un servei gratuït d'ambulàncies i vehicles adaptats per a facilitar el vot a aquelles persones que el necessiten

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en coordinació amb Creu Roja Espanyola, ha posat en marxa un servei gratuït d'ambulàncies i vehicles adaptats per a facilitar el dret a vot a aquelles persones que el necessiten. Aquest servei totalment gratuït, està orientat als ciutadans que requerisquen aquest transport per motius d'edat, malaltia o per trobar-se impedits.

Pot sol·licitar-se des de hui i fins al 25 de maig en el Centre Operatiu Autonòmic de la Creu Roja, trucant al telèfon únic 965918610 (24 hores, de dilluns a divendres) o a través de la bústia de sol·licituds eleccionescv@cruzroja.es. També pot sol·licitar-se a través del corresponent centre hospitalari, és cas d'estar ingressat, on se l'informarà.

Durant tota la jornada electoral del 28 de maig, els voluntaris i voluntàries de Creu Roja Espanyola recolliran a les persones que hagen sol·licitat el servei en el seu centre hospitalari, residència o domicili, les traslladaran al seu corresponent col·legi electoral i les retornaran al seu lloc d'origen.

Agenda